850gpotatisskalade och tunt skivade (ca 3 mm tjocka)
30griven hårdostsåsom cheddar eller parmesan
Tillagningstid
60min
Portioner
port
Ingredienser
3dllaktosfri grädde
2kvistar timjan
2kvistar rosmarin
salt och peppar
250gspenatfryst
muskotnötfärskriven
smör
850gpotatisskalade och tunt skivade (ca 3 mm tjocka)
30griven hårdostsåsom cheddar eller parmesan
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp grädde en liten kastrull, tillsätt örter och låt långsamt värmas upp till strax under kokning. Dra av från plattan, salta och peppra och låt dra.
Lägg spenaten i ett durkslag, häll över kokande vatten och låt rinna av några minuter. Pressa ut så mycket vatten som möjligt. Krydda med salt, peppar och färskriven muskot.
Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ut hälften av potatisskivorna i botten. Bred ut spenaten och toppa med resten av potatisen. Häll över gräddblandningen, genom en sil för att ta bort örterna, strö sedan över ost.
Grädda i 45-55 minuter tills den är gyllene och mjuk.
Servera med en härlig sallad.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.