Potatis och spenatgratäng
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt och peppar
  • 250 g spenat fryst
  • muskotnöt färskriven
  • smör
  • 850 g potatis skalade och tunt skivade (ca 3 mm tjocka)
  • 30 g riven hårdost såsom cheddar eller parmesan
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt och peppar
  • 250 g spenat fryst
  • muskotnöt färskriven
  • smör
  • 850 g potatis skalade och tunt skivade (ca 3 mm tjocka)
  • 30 g riven hårdost såsom cheddar eller parmesan
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp grädde en liten kastrull, tillsätt örter och låt långsamt värmas upp till strax under kokning. Dra av från plattan, salta och peppra och låt dra.
  2. Lägg spenaten i ett durkslag, häll över kokande vatten och låt rinna av några minuter. Pressa ut så mycket vatten som möjligt. Krydda med salt, peppar och färskriven muskot.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ut hälften av potatisskivorna i botten. Bred ut spenaten och toppa med resten av potatisen. Häll över gräddblandningen, genom en sil för att ta bort örterna, strö sedan över ost. Grädda i 45-55 minuter tills den är gyllene och mjuk.
  4. Servera med en härlig sallad.