Rabarbermuffins
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 2 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma stött eller malen
  • 1,5 dl laktosfri standardmjölk
  • 1 rabarberstjälk tunt skivad
  • socker
Tillagningstid 30 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 2 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma stött eller malen
  • 1,5 dl laktosfri standardmjölk
  • 1 rabarberstjälk tunt skivad
  • socker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ställ muffinsformar på en plåt. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt. Fördela smeten i formarna.
  4. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ned dem i smeten. Grädda cirka 15 minuter.