Räkpasta med apelsin, fänkål, dill och kapris
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 fänkål
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • 0,5 pkt saffran
  • 3 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl apelsinjuice
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 4 port glutenfri pasta
  • 100 g spenat
  • smör
  • 300 g räkor skalade
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk kapris
  • salt och vitpeppar
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 fänkål
  • 2 salladslökar gröna delen
  • olivolja
  • 0,5 pkt saffran
  • 3 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl apelsinjuice
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 4 port glutenfri pasta
  • 100 g spenat
  • smör
  • 300 g räkor skalade
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk kapris
  • salt och vitpeppar
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Dela och skölj fänkålen. Finhacka salladslöken.
  2. Fräs fänkål och salladslök i lite olja med anis och saffran. Tillsätt vinet och apelsinjuicen. Koka tills fänkålen är mjuk ca 10-15 minuter.
  3. Sila av allt i en ny kastrull och koka ihop fonden tills hälften återstår. Tillsätt det rumsvarma smöret under kraftig vispning, smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fräs fänkålsskivorna och spenaten i lite smör, lägg i pastan och tillsätt såsen, räkorna, gräslök och kapris. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.