Räksmörgås
Fredagsklassikern som egentligen passar lika bra på en onsdag. Om du vill servera som förrätt kan du minska mängden räkor. Färska räkor är godast att använda.
räksmörgås
räksmörgås
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 1 kg räkor med skal
  • 4 ägg
  • 4 msk majonnäs
  • 4 glutenfria brödskivor till exempel formfranska eller dinkelsurdegsbröd
  • salladsblad till exempel kruk- eller isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 bit gurka
  • ett knippe dill
  • 1 citron
Portioner
Ingredienser
  • 1 kg räkor med skal
  • 4 ägg
  • 4 msk majonnäs
  • 4 glutenfria brödskivor till exempel formfranska eller dinkelsurdegsbröd
  • salladsblad till exempel kruk- eller isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 bit gurka
  • ett knippe dill
  • 1 citron
räksmörgås
räksmörgås
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala räkorna. Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Bred majonnäs på brödskivorna. Lägg på salladsblad, skivat ägg, skivad tomat, gurka och räkor. Toppa med hackad dill och en citronklyfta.