Renskavsfyllda pitabröd
Tillagningstid | 30 min |
Passiv tid | 70 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pitabröd 6 st
- 25 g jäst
- 3 dl vatten fingervarmt 37 grader
- 2 msk olja med neutral smak
- 0,5 dl pofiber
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk sirap ljus
- 0,5 msk fiberhusk
- 4 dl rismjöl
Renskav
- 250 g renskav
- smör
- 0,5 purjolök gröna delen
- 0,5 tsk ramslök
- salt och peppar
- 2 tomater
- 4 dl blandsallad
- 3 msk rårörda lingon
- 1 dl laktosfri crème fraiche
Ingredienser
Pitabröd 6 st
Renskav
|
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda ner pofiber, salt, sirap, fiberhusk och rismjöl. Arbeta degen i en köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Arbeta degen ytterligare någon minut.
- Strö rismjöl på arbetsbänken och forma degen till en rulle. Dela rullen i 6 lika stora delar och forma dessa till platta, runda bröd, ca 1,5 cm tjocka. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 10-15 minuter.
- Stek renskaven i smör på hög värme tills det får fin färg. Strimla och blanda ner purjolöken tillsammans med ramslök, låt fräsa någon minut. Salta och peppra.
- Skiva tomaterna och blanda salladen med lingon. Fyll pitabröden med tomat, sallad och renskav, toppa med en klick crème fraiche.
- TIPS Pitabröden går utmärkt att frysa, för att ta fram vid behov.