Renskavsfyllda pitabröd
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Pitabröd 6 st
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten fingervarmt 37 grader
  • 2 msk olja med neutral smak
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sirap ljus
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 4 dl rismjöl
Renskav
  • 250 g renskav
  • smör
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 0,5 tsk ramslök
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 4 dl blandsallad
  • 3 msk rårörda lingon
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Pitabröd 6 st
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten fingervarmt 37 grader
  • 2 msk olja med neutral smak
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sirap ljus
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 4 dl rismjöl
Renskav
  • 250 g renskav
  • smör
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 0,5 tsk ramslök
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 4 dl blandsallad
  • 3 msk rårörda lingon
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda ner pofiber, salt, sirap, fiberhusk och rismjöl. Arbeta degen i en köksassistent med degkrok ca 5 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Arbeta degen ytterligare någon minut.
  2. Strö rismjöl på arbetsbänken och forma degen till en rulle. Dela rullen i 6 lika stora delar och forma dessa till platta, runda bröd, ca 1,5 cm tjocka. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Stek renskaven i smör på hög värme tills det får fin färg. Strimla och blanda ner purjolöken tillsammans med ramslök, låt fräsa någon minut. Salta och peppra.
  4. Skiva tomaterna och blanda salladen med lingon. Fyll pitabröden med tomat, sallad och renskav, toppa med en klick crème fraiche.
  5. TIPS Pitabröden går utmärkt att frysa, för att ta fram vid behov.