Risotto i ugn
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 250 g cocktailtomater
- olivolja
- 1 tsk vitlöksolja
- 300 g risottoris
- 4 kycklinglårfiléer halverade
- 2 tsk färsk rosmarin finhackad
- 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
- 1 liter varmt vatten
- 3 msk kycklingfond Bong
- 0,5 g saffran
- salt och nymalen svartpeppar
- 8 stora råa räkor kan uteslutas
- ruccola
- Parmesan
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Lägg tomaterna i en ugnsfast form och droppa över vitlöksolja och olivolja. Rosta ca 20 minuter tills tomaterna är mjuka. Rör i ris, kyckling, rosmarin, salladslök, vatten, fond, saffran, salt och peppar. Blanda väl och ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
- Rör i räkorna och tillaga i ugnen ytterligare 10 minuter, tills riset är mört och kycklingen är genomstekt.
- Toppa gärna med lite färsk ruccola och hyvlad parmesan.