Risotto i ugn
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 300 g risottoris
  • 4 kycklinglårfiléer halverade
  • 2 tsk färsk rosmarin finhackad
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 1 liter varmt vatten
  • 3 msk kycklingfond Bong
  • 0,5 g saffran
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 stora råa räkor kan uteslutas
  • ruccola
  • Parmesan
Tillagningstid 60 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 300 g risottoris
  • 4 kycklinglårfiléer halverade
  • 2 tsk färsk rosmarin finhackad
  • 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
  • 1 liter varmt vatten
  • 3 msk kycklingfond Bong
  • 0,5 g saffran
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 stora råa räkor kan uteslutas
  • ruccola
  • Parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och droppa över vitlöksolja och olivolja. Rosta ca 20 minuter tills tomaterna är mjuka. Rör i ris, kyckling, rosmarin, salladslök, vatten, fond, saffran, salt och peppar. Blanda väl och ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
  3. Rör i räkorna och tillaga i ugnen ytterligare 10 minuter, tills riset är mört och kycklingen är genomstekt.
  4. Toppa gärna med lite färsk ruccola och hyvlad parmesan.