Sallad med kalv, färskpotatis och rädisor
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kruka kruka romansallad
  • 1 knippe knippe rädisor
  • 12 plommon- eller körsbärstomater
  • 6 kokta potatisar färsk eller vanlig
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor kalvkött tunna, av innanlår (ca 200 g)
  • smör
  • 1 ask krasse
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kruka kruka romansallad
  • 1 knippe knippe rädisor
  • 12 plommon- eller körsbärstomater
  • 6 kokta potatisar färsk eller vanlig
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor kalvkött tunna, av innanlår (ca 200 g)
  • smör
  • 1 ask krasse
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 3
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj sallad, rädisor och tomater. Skär rädisor och tomater till kvartar. Skiva potatisen och riv salladen grovt.
  2. Rör ihop vinäger, dijonsenap, olivolja, salt och peppar i en bunke. Vänd ner sallad och grönsaker i dressingen och lägg upp på ett stort fat.
  3. Badda kalvköttet torrt med papper. Stek på hög värme i lite smör, ca ½ minut (beroende på önskad stekgrad) på varje sida. Krydda väl med salt och svartpeppar.
  4. Toppa salladen med stekt kalvkött och strö över vattenkrasse. Servera med ett gott bröd.