Sallad med kalv, färskpotatis och rädisor
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 kruka kruka romansallad
- 1 knippe knippe rädisor
- 12 plommon- eller körsbärstomater
- 6 kokta potatisar färsk eller vanlig
- 3 msk vinäger
- 3 msk dijonsenap
- 1,5 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- 4 skivor kalvkött tunna, av innanlår (ca 200 g)
- smör
- 1 ask krasse
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skölj sallad, rädisor och tomater. Skär rädisor och tomater till kvartar. Skiva potatisen och riv salladen grovt.
- Rör ihop vinäger, dijonsenap, olivolja, salt och peppar i en bunke. Vänd ner sallad och grönsaker i dressingen och lägg upp på ett stort fat.
- Badda kalvköttet torrt med papper. Stek på hög värme i lite smör, ca ½ minut (beroende på önskad stekgrad) på varje sida. Krydda väl med salt och svartpeppar.
- Toppa salladen med stekt kalvkött och strö över vattenkrasse. Servera med ett gott bröd.