Skinka med salviasås och ugnsrostad potatis
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
- 800 g potatis
- olivolja
- Flingsalt
- svartpeppar
Skinka
- 600 g skinka i bit
- smör
- salt och svartpeppar
- 1 msk glutenfri mjölmix
- 1,5 dl vatten
- 1,5 dl laktosfri grädde
- 2 msk kalvfond Bong
- 2 tsk salvia
- 1 msk balsamvinäger
Sallad
- 0,5 gurka
- 2 morötter
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
Skinka
Sallad
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 20 min.
- Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor och stek gyllenbrunt i smör. Salta och peppar. Ta upp köttet ur stekpannan och håll varmt. Häll på grädde, fond, salvia och balsamvinäger i stekpannan. Vispa ut mjölet med vattnet och tillsätt i såsen, låt koka upp. Lägg i skinkan i såsen och låt den puttra med några minuter.
- Skölj, skala och strimla gurka och morötter med potatisskalaren. Blanda till en sallad.
- Servera skinkan med salviasåsen, ugnsrostad potatis och sallad.