Skinka med salviasås och ugnsrostad potatis
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
  • 800 g potatis
  • olivolja
  • Flingsalt
  • svartpeppar
Skinka
  • 600 g skinka i bit
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk glutenfri mjölmix
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 2 tsk salvia
  • 1 msk balsamvinäger
Sallad
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
  • 800 g potatis
  • olivolja
  • Flingsalt
  • svartpeppar
Skinka
  • 600 g skinka i bit
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk glutenfri mjölmix
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl laktosfri grädde
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 2 tsk salvia
  • 1 msk balsamvinäger
Sallad
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
Nötkött
Nötkött
Votes: 1
Betyg: 2
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 20 min.
  3. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor och stek gyllenbrunt i smör. Salta och peppar. Ta upp köttet ur stekpannan och håll varmt. Häll på grädde, fond, salvia och balsamvinäger i stekpannan. Vispa ut mjölet med vattnet och tillsätt i såsen, låt koka upp. Lägg i skinkan i såsen och låt den puttra med några minuter.
  4. Skölj, skala och strimla gurka och morötter med potatisskalaren. Blanda till en sallad.
  5. Servera skinkan med salviasåsen, ugnsrostad potatis och sallad.