Spagetti med scampi
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri spagetti
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 0,5-1 röd chili
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 400 g rå scampi finns skalade på påse i frysdisken
  • 6 st soltorkade tomater finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron skal och juice
  • salt och peppar
  • 70 g ruccola
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port glutenfri spagetti
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 0,5-1 röd chili
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 400 g rå scampi finns skalade på påse i frysdisken
  • 6 st soltorkade tomater finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron skal och juice
  • salt och peppar
  • 70 g ruccola
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm olivolja och vitlöksolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt finhackad chili och salladslök. Fräs den råa scampin 1-2 minuter. Lyft upp scampin och lägg åt sidan.

  3. Häll ner det vita vinet i stekpannan och tillsätt soltorkade tomater. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.

  4. Lägg i scampin i tomatsåsen i samma stund som spagettin kokat klart. Blanda ner rucolan.
 Häll av spagettin i ett durkslag och blanda den med tomatsåsen och scampin. Servera direkt med en klyfta citron.