Spenatsoppa med ägghalvor
Spenat innehåller järn och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Samtidigt är soppan både mättande och kalorisnål. Klipp gärna ner några skivor skinka i soppan för att öka mängden protein.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fryst hel bladspenat
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 12 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond koncentrerad
  • 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 4 ägg
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g fryst hel bladspenat
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 12 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond koncentrerad
  • 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 4 ägg
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Låt spenaten halvtina och grovhacka den. Skala och finhacka salladslöken.
  2. Fräs spenat och salladslök i smör eller olja några minuter. Pudra över maizena och häll på vatten. Tillsätt fonden och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
  3. Hårdkoka äggen, skala och skär dem i halvor eller klyftor och servera till soppan.