Stekt torsk med gräddkokt grönkål
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Gräddkokt grönkål
  • 250 g grönkål
  • 0,5 pkt bacon
  • 2 msk smör
  • 1 tsk glutenfri mjölmix
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 1,5 msk dijonsenap
  • svartpeppar
Torsk
  • 4 torskryggsfilèer färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • smör
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Gräddkokt grönkål
  • 250 g grönkål
  • 0,5 pkt bacon
  • 2 msk smör
  • 1 tsk glutenfri mjölmix
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 1,5 msk dijonsenap
  • svartpeppar
Torsk
  • 4 torskryggsfilèer färsk eller fryst
  • salt och peppar
  • smör
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj, skär bort stjälkarna och strimla grönkålen.
  2. Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs grönkålen mjuk i 1 msk smör och de kvarvarande baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt resten av smöret och mjölet i pannan, rör om. Slå på grädde, mjölk och fond, låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt grönkål, senap och smaka av med svartpeppar. Rör ner bacon precis innan servering.
  3. Krydda torsken med salt och peppar. Bryn smör i en het stekpanna. Stek torsken hastigt gyllene på båda sidor, ös då och då torsken med smöret. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila.
  4. Servera torsken med den gräddkokta grönkålen.