Stekt torsk med gräddkokt grönkål
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Gräddkokt grönkål
- 250 g grönkål
- 0,5 pkt bacon
- 2 msk smör
- 1 tsk glutenfri mjölmix
- 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 1 dl laktosfri mjölk
- 2 msk grönsaksfond Bong
- 1,5 msk dijonsenap
- svartpeppar
Torsk
- 4 torskryggsfilèer färsk eller fryst
- salt och peppar
- smör
Ingredienser
Gräddkokt grönkål
Torsk
|
Instruktioner
- Skölj, skär bort stjälkarna och strimla grönkålen.
- Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs grönkålen mjuk i 1 msk smör och de kvarvarande baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt resten av smöret och mjölet i pannan, rör om. Slå på grädde, mjölk och fond, låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt grönkål, senap och smaka av med svartpeppar. Rör ner bacon precis innan servering.
- Krydda torsken med salt och peppar. Bryn smör i en het stekpanna. Stek torsken hastigt gyllene på båda sidor, ös då och då torsken med smöret. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila.
- Servera torsken med den gräddkokta grönkålen.