Teffpannkakor
Teff är ett glutenfritt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien. Det är egentligen en grässort med ett väldigt litet sädeskorn. Växten är rik på protein, kalcium, magnesium, järn och vitamin C och har en mild, nötlik smak.
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 6 dl teffmjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl laktosfri mjölk
  • smör
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 6 dl teffmjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl laktosfri mjölk
  • smör
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Vispa samman alla ingredienserna och låt stå och svälla ca 30 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet. Grädda på båda sidor.
  3. Servera med t ex bär och eventuellt laktosfri lättvispad grädde.