Tomatgratinerad karrékotlett
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 4 karrékotletter
  • smör
  • 3 tomater i skivor
Tomatpesto
  • 15 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 dl Parmesan riven
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port ris
  • 4 karrékotletter
  • smör
  • 3 tomater i skivor
Tomatpesto
  • 15 soltorkade tomater i olja
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 dl Parmesan riven
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till peston med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Bryn kotletterna i lite smör i en stekpanna. Bred pesto på kotletterna och lägg tomatskivor över. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 5-6 minuter.
  5. Servera med ris och en god sallad.