Tomatris med Halloumi
Vegetarisk rätt med den godaste av ostar. Om du är laktoskänslig, välj en halloumi med så lite kolhydrater/laktos som möjligt, helst max 1 g/100 g.
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1-2 msk olja gärna smaksatt med vitlök
  • 4 port ris
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 kruka oregano finhackad
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl tinade gröna ärter
  • 1 gul paprika
  • 250 g halloumi
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1-2 msk olja gärna smaksatt med vitlök
  • 4 port ris
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 kruka oregano finhackad
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl tinade gröna ärter
  • 1 gul paprika
  • 250 g halloumi
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och finhacka purjolöken. Fräs i olja och tillsätt ris. Låt fräsa ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, oregano och kycklingfond. Salta och peppra. Låt koka ca 10 minuter eller tills riset är mjukt. Späd med vatten under tiden.
  2. Strimla paprikan och blanda ner den tillsammans med gröna ärter i tomatriset.
  3. Skiva halloumin och stek den 2–3 minuter på varje sida. Servera halloumin till tomatriset.