Tomatsås
Inget går upp mot en härlig italiensk tomatsås. Avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2 burkar hela skalade tomater eller hela plommontomater
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 2 burkar hela skalade tomater eller hela plommontomater
  • olivolja
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och fräs i olivolja och vitlöksolja.
  2. Häll på tomaterna, krossa dem försiktigt med en gaffel, ta bort dom vita stjälkarna.
  3. Tillsätt socker, tomatpuré, tabasco och örterna, rör om låt koka på svag värme i minst 30 minuter, gärna längre. Kan med fördel stå och puttra på låg värme i flera timmar.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riven parmesan är också gott att ha i, och garnera tomatsåsen med om du vill ha den till tex pasta.