Torsk med fänkål
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g ryggfilé av torsk
  • salt och svartpeppar
  • 200 g quinoa
  • 1 st fänkål á 250 g
  • 1 ask coctailtomater á 250 g
  • 1,5 dl grillad paprika
  • 1,5 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 st citron saften
  • valfri olja
  • 1 kruka dill
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g ryggfilé av torsk
  • salt och svartpeppar
  • 200 g quinoa
  • 1 st fänkål á 250 g
  • 1 ask coctailtomater á 250 g
  • 1,5 dl grillad paprika
  • 1,5 dl laktosfri crème fraiche
  • 1 st citron saften
  • valfri olja
  • 1 kruka dill
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i portionsbitar på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna. Mixa paprikan med en stavmixer. Blanda paprika, crème fraiche, hälften av citronsaften, salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs tomaterna mjuka. Tillsätt fänkål och quinoa. Smaka av med salt, peppar, och resten av citronsaften. Strö över finhackad dill och rör om. Servera torsken med quinoablandningen och paprikakrämen.