Torsk med spenat i syrlig gräddsås
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g torskfilé
  • 3 dl vildris
  • 2 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 250 g spenat färsk
  • salt och vitpeppar
  • 400 g körsbärstomater
  • 0,75 dl kapris
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 2 msk fiskfond Bong
  • 1 msk vitvinsvinäger
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g torskfilé
  • 3 dl vildris
  • 2 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 250 g spenat färsk
  • salt och vitpeppar
  • 400 g körsbärstomater
  • 0,75 dl kapris
  • 2 dl laktosfri grädde
  • 2 msk fiskfond Bong
  • 1 msk vitvinsvinäger
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka salladslöken och fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite smör. Fördela fräset i en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna över spenaten och krydda med salt och vitpeppar.
  3. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg tomater och kapris på fisken. Koka upp grädde, fiskfond och vinäger. Häll sedan såsen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, tills fisken är genomkokt. Servera med vildris.