Torskpaket med räkor, kål och brynt sojasmör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp salt och vatten i en bunke och rör om tills saltet lösts upp. Lägg i fisken och låt ligga i rimlagen ca 10-15 minuter. Ta upp och torka av med hushållspapper.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skär fänkål och savoykål tunt. Spara “dillen” på fänkålen. Förväll kålen ca 1-2 minuter i kokande lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag och lägg sedan högar av kålen på fyra bakplåtspapper. Placera en bit fisk på varje hög, vik ihop till luftiga paket med kål och fisk i mitten. Knyt ihop ändarna och lyft över paketen på en plåt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 minuter (till 54 grader).
- Skala räkorna och blanda med citronskal och fänkålsdill. Bryn smöret på medelvärme, häll i soja och citronsaft. Rör om så att det skummar.
- Ta ut paketen och toppa med räkor, brynt smör och malen svartpeppar. Servera med nykokt mandelpotatis.