Vietnamesisk biffnudelsallad
Tillagningstid | 1,5 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- rapsolja
- 1-2 lime till servering
Marinad
- 2 citrongräs endast den vita delen
- 1 msk vitlöksolja
- 1 msk fisksås
- 1 tsk farinsocker
Nudelsallad
- 4 port risnudlar
- 0,5 gurka
- 3 sallads-lökar gröna delen
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 100 g jordnötter
- 150 g färska böngroddar
- 2-3 morötter
Sås
- 1 röd chili
- 1 tsk vitlöksolja
- 4 msk strösocker
- 0,5 dl kokande vatten
- 0,5 dl fisksås
- 1 dl färskpressad lime
Ingredienser
Marinad
Nudelsallad
Sås
|
Instruktioner
- Skär köttet i tunna strimlor. Krossa och finhacka citrongräset. Blanda med vitlöksolja, fisksås och socker. Lägg köttet i marinaden och låt stå i kylen minst 30 minuter - helst över natten.
- Kärna ur och strimla chilin. Blanda chili, vitlöksolja, strösocker, vatten, fisksås och limesaft i en skål.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skär den i halvmånar. Skiva salladslöken. Grovhacka koriander och mynta. Finhacka jordnötter och riv morötterna.
- Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek köttet i några minuter tills det fått fin färg.
- Lägg böngroddar i botten på 4 djupa skålar. Fördela nudlarna och biffen i skålarna. Toppa med morot, gurka, salladslök, koriander, mynta, och jordnötter.
- Servera med limeklyftor och sås, som man sedan häller över biffsalladen.