Vietnamesisk biffnudelsallad
Votes: 4
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g lövbiff
  • rapsolja
  • 1-2 lime till servering
Marinad
  • 2 citrongräs endast den vita delen
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk farinsocker
Nudelsallad
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 3 sallads-lökar gröna delen
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 100 g jordnötter
  • 150 g färska böngroddar
  • 2-3 morötter
Sås
  • 1 röd chili
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 dl färskpressad lime
Tillagningstid 1,5 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g lövbiff
  • rapsolja
  • 1-2 lime till servering
Marinad
  • 2 citrongräs endast den vita delen
  • 1 msk vitlöksolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk farinsocker
Nudelsallad
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 3 sallads-lökar gröna delen
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 100 g jordnötter
  • 150 g färska böngroddar
  • 2-3 morötter
Sås
  • 1 röd chili
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 dl färskpressad lime
Votes: 4
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär köttet i tunna strimlor. Krossa och finhacka citrongräset. Blanda med vitlöksolja, fisksås och socker. Lägg köttet i marinaden och låt stå i kylen minst 30 minuter - helst över natten.
  2. Kärna ur och strimla chilin. Blanda chili, vitlöksolja, strösocker, vatten, fisksås och limesaft i en skål.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skär den i halvmånar. Skiva salladslöken. Grovhacka koriander och mynta. Finhacka jordnötter och riv morötterna.
  4. Värm rapsoljan i en stekpanna. Stek köttet i några minuter tills det fått fin färg.
  5. Lägg böngroddar i botten på 4 djupa skålar. Fördela nudlarna och biffen i skålarna. Toppa med morot, gurka, salladslök, koriander, mynta, och jordnötter.
  6. Servera med limeklyftor och sås, som man sedan häller över biffsalladen.