Wokad kyckling med sötstark sås
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
Sås
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 3 msk soja
  • 1,5 msk maizena
Wok
  • 2-3 morötter
  • 1 klyfta spetskål
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 tsk curry
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
Sås
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond Bong
  • 3 msk soja
  • 1,5 msk maizena
Wok
  • 2-3 morötter
  • 1 klyfta spetskål
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 tsk curry
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda sambal oelek, socker, vatten, fond och soja i en kastrull. Låt såsen sjuda i någon minut så att sockret löser sig. Red av med maizena (utrört i lite vatten) och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
  3. Skala och finstrimla morötterna. Strimla kål och kyckling. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, tillsätt curry och fräs lite fort. Lägg i kycklingen och stek tills den i princip är klar. Häll i grönsakerna och stek dem snabbt, de ska fortfarande vara krispiga.
  4. Servera med såsen på sidan eller häll den över kycklingen.