Husk – Hjälper Både Snabb Och Långsam Mage

Vi har sedan länge jobbat med Husk inom vården, och då främst till patienter med förstoppning. Nu kommer Husk i ny tappning, både med och utan pro- och prebiotika. Vår erfarenhet av Husk är att det har snabb effekt och att många blir hjälpta.

2 behållare med HUSK.

Psylliumfröskal

HUSK® Mage i balans innehåller fiber av naturligt ursprung. Psylliumfröskal innehåller 85% kostfiber och är skonsamma mot magen. De absorberar vätska, sväller och bildar en gel.

Psylliumfröskal bidrar till en normal matsmältning och en normalt fungerande tarmfunktion. De normaliserar avföringen både för dig med diarré och förstoppning. De hjälper även till att upprätthålla normala kolesterolnivåer samt bidrar till mättnadskänsla.

Två varianter

HUSK® Mage i balans finns i Classic och +mjölksyrabakterier, eller grön och blå. Den gröna varianten rekommenderar vi dig som har IBS och den blå kan alla som inte har IBS prova. Förutom laktobaciller innehåller Husk blå också inulin, en kostfiber som är hög-FODMAP, men som gynnar tarmabakterierna hos den som inte har IBS.

Husk grön finns som pulver och kapslar. För dig som äter fil eller yoghurt kan pulvret passa, annars väljer du kapslarna. Effekten av Husk kommer relativt snabbt, oftast inom tre dagar. För vissa kan det dock ta lite längre.

Bildar smörsyra

Husk innehåller en stor andel kostfibrer som bidrar till att tarmbakterierna bildar smörsyra. En kortkedjig fettsyra som gör tarmslemhinnan mer tät och motståndskraftig. Studier visar att personer med IBS har lägre nivåer av smörsyra i tarmen.

Läs mer om Husk.

Belly Balance digitala behandling

I Belly Balance app kan du logga symtom, föra matdagbok, scanna varor, hitta FODMAP-listor och mycket mer som hjälper dig att behandla din IBS.

Prova gratis

Av: Sofia Antonsson
Dietist, Belly Balance

Läs mer om