Glutenfria Kanelbullar
-
90 min -
12 Ingredienser
Finns det något godare än nygräddade Kanelbullar på kanelbullens dag? Här är ett glutenfritt och magvänligt recept. Baka, ät och njut!
Ingredienser till 30 st glutenfria kanelbullar
Instruktioner
-
Kanel 2 msk
-
laktosfri mjölk 5 dl
-
jäst 50 g
-
smör 100 g
-
socker 1 dl
-
salt 0,5 tsk
-
stött kardemumma 2 tsk
-
glutenfri mjölmix 12,5 dl
-
Fyllning:
-
rumsvarmt smör 150 g
-
socker 1 dl
-
kanel 2 msk
-
ägg 1 st
(Till pensling)
- Värm mjölken till 37°C (fingervarmt). Smula ner jästen i en stor degskål. Häll över mjölken och rör om.
- Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta ihop degen ordentligt. Den är först ganska lös, med sväller till lagom fasthet under jäsningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen, pudra bordet med mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rektangulära plattor.
- Bred på fyllning: Börja med smöret på respektive platta och strö/bred sedan ut resten av fyllningen. Rulla ihop till en rulle. Skär i ca 2 ½ cm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker eller hackad mandel, grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.