Palak Paneer med tofu
-
50 min -
22 Ingredienser
Njut av en smakrik maträtt som kombinerar det goda hos spenat och paneer med en växtbaserad twist med tofu. En livlig och krämig curry med mjuka tofubitar som sömlöst blandas med den rika spenatsåsen och aromatiska kryddorna. Detta vegetariska alternativ erbjuder en näringsrik och tillfredsställande upplevelse, där tofun absorberar rättens läckra smaker.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
salladslökar (gröna delen) 4
-
ingefära 5 cm
-
rapsolja
-
senapsfrön (bruna) 1 tbsp
-
garam masala pulver 1.5 msk
-
kardemummakapslar 2
-
mald spiskummin 1 msk
-
korianderpulver 1 msk
-
gurkmeja 2 tsk
-
chilipulver 2 tsk
-
tomatpuré 2 msk
-
tomater 3
-
bladspenat 500 g
-
vatten 2-3 dl
-
tofu 400 g
-
rapsolja att fritera i
-
laktosfri grädde 1 dl
-
smör 2 msk
-
vitlöksolja 1 tsk
-
ramslök el 2 msk torkad ramslök 8 blad
-
salt och peppar
-
färsk koriander 1 kruka
- Finhacka salladslöken och riv ingefäran. Fräs dem sedan snabbt i rapsolja i en gryta eller djup stekpanna, utan att brännas. Rör ner alla torra kryddor och tomatpurén i grytan. Rör runt och tillsätt lite vatten så att det inte torrsteker utan mer blir som en kryddpasta. Fräs i några minuter, så att kryddorna tar rejält med smak.
- Skär tomaterna i halvor, ta bort kärnhusen och skär dem sedan i klyftor. Lägg ner tomaterna tillsammans med spenaten i grytan. Späd med 2-3 dl vatten till önskad konsistens och låt koka utan lock i ca 10 minuter.
- Tärna och fritera tofun gyllene i rapsolja. Låt dem rinna av på hushållspapper när de är klara.
- När grytan har kokat i ca 10 minuter, rör ner grädde, smör och vitlöksolja, låt det koka upp igen. Smaka av med finhackad ramslök, salt och peppar samt ev. mer garam masala. Hacka och rör ner koriandern.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis