FAQ – Frågor och svar

Kan jag som redan har en prenumeration genomföra behandlingen i Belly Balance appen? 

Du som redan påbörjat behandlingen kommer att kunna genomföra och hantera din information online, via webben, precis som idag. Du kommer även få ta del av allt det nya i appen. Stegvis kommer vi föra över alla de funktioner du har på webben idag till appen. När allt är klart kommer vi meddela dig och du kommer kunna hitta allt du har tillgång till idag även i appen. 

 

Om jag redan har appen och vill ta del av allt det nya – vad gör jag då? 

Du uppdaterar din app i Appstore eller Google Play och följer instruktionerna på skärmen. Din prenumeration kommer fortsätta så länge du inte säger upp den – du behöver alltså inte ändra någonting. 

 

Kommer jag behöva betala mer än jag gör idag? 

Nej. Du som redan har en prenumeration behöver inte ändra på någonting. 

 

Vad kostar appen om jag är ny kund?

Appen kostar 249 kr/månad eller 1495 kr per år.

 

Kan jag använda mina befintliga inloggningsuppgifter i appen? 

Ja. Du klickar på Logga in när appen uppmanar dig att göra det. Där fyller du sedan i dina befintliga användaruppgifter. 

 

Vad betyder “du får första stegen gratis”? 

Det betyder precis vad det står – du får prova på de första stegen i behandlingen helt kostnadsfritt. Det enda du ger oss är din mejladress så att vi kan skicka dig en PIN-kod så att du får ta del av de första stegen som innehåller filmer om vad IBS är och hur man får diagnosen, du får genomföra tester och du får kunskap om behandlingen och hur din mage fungerar. Väljer du sedan att fortsätta behandlingen och att få tillgång till de verktyg vi har, så genomför du ditt köp på vår hemsida. 

 

Kommer den data jag redan lagt in Magdagboken finnas kvar i den nya versionen? 

Ja.

 

Belly Balance är nytt för mig – hur gör jag för att gå behandlingen? 

Du kan prova de första stegen helt kostnadsfritt för att se om detta är något för dig. Det är enkelt! 

Steg för steg – Så här gör du

  1. Gå in på din telefon eller surfplatta. 
  2. Ladda ner Belly Balance app i Appstore eller Google Play.
  3. Ange din mejladress på uppmaning i appen.
  4. Invänta PIN-kod som du får via mejl. 
  5. Logga in!
  6. Klart att börja använda appen!

 

När måste jag börja betala? 

Om du gillar appen och vill fortsätta ta del av hela behandlingen samt börja använda våra verktyg såsom livsmedelsscanner, dina statistikvyer, listor och veckomenyer så behöver du genomföra köp på vår hemsida. De första stegen är alltid gratis för att du ska få uppleva hur enkelt det faktiskt är att komma igång!

 

Hur funkar en behandling i en app? 

Vi har arbetat online med behandling av IBS under nära 10 år nu och behandlat tusentals personer. Behandlingen baseras på 3 delar 1. Kunskapen om magen 2. Kostbehandling 3. Hur du hanterar stress. Dessa delar går utmärkt att genomföra på egen hand stegvis i en app – självklart med stöd och tips av dietister!

 

Om jag glömt mitt användarnamn eller lösenord – vad gör jag då? 

Du klickar på ”glömt lösenord” direkt i appen, du kan också gå in via hemsidan. https://www.bellybalance.se/login/

 

Kommer jag bli bra i magen om jag bara genomför de första stegen? 

Många upplever redan under den första veckan att de känner skillnad i sina symtom. IBS är en sjukdom som går att hantera, men inte bli helt friskt ifrån. Det betyder att det är en långsiktig investering i ditt välmående som kommer krävas. Och ibland tar det tid att hitta just det som gör att just du mår bättre, och för andra kanske det tar både kortare och längre tid. Det vi vet är att enligt egen erfarenhet och forskning så hjälper denna metod minst 75% av dem som genomför behandlingen. 

 

Har jag IBS? 

Du behöver inte ha en diagnos för att genomföra behandlingen. Gör gärna vårt test på hemsidan. I testet kan du få en indikation på om du lider av de symtom som många av dem som har IBS har och det kan vara en start på en glad mage!

 

Vad är Belly Balance behandling?

Svar: Magbalans är en interaktiv behandling för personer med IBS och orolig mage. Programmet består av kostbehandlingen FODMAP kombinerat med stresshantering och består av 11 steg som du går i en bestämd ordning. Mellan stegen får du hemläxor. Programmet får du steg för steg i mailen för att garantera att stegen görs i rätt ordning för bästa resultat. Under programmet får du stöd och hjälp av våra dietister och du kan också vara med i vår facebookgrupp för att prata med andra som går Magbalans.

 

Vad är det för skillnad på Belly Balance digitala IBS-behandling och IBS-skolan på en klinik?

Svar: IBS-skolan är framtagen av Belly Balance och erbjuds på vissa kliniker. Belly Balance digitala IBS-behandling bygger på samma koncept, men är mer omfattande när det gäller stresshantering, livsstil och uppföljning. Dessutom kan du styra och välja när och var du vill genomföra Belly Balance behandling. 

 

Jag är inte gluten- eller laktosintolerant, kan Belly Balance digitala IBS-behandling hjälpa mig ändå?

Svar: Ja, de flesta med IBS är inte gluten– eller laktosintoleranta och efter elimineringsfasen kan du kontrollera vilka livsmedel du är känslig för.

 

Ska jag förbereda mig på något sätt mig innan behandlingen börjar?

Svar: Nej, programmet Magbalans startar med att du får föra mat- och symtomdagbok under en vecka. Därefter börjar kostbehandlingen.

 

Hur många blir hjälpta av behandlingen?

Svar: Vetenskapliga studier visar att 75% av de som genomför kostbehandlingen blir hjälpta.

 

Hur lång tid tar det innan man märker resultat?

Svar: Det är individuellt hur lång tid det tarinnan man får effekt av behandllingen. För vissa går det på ett dygn, medan andra får hålla på längre. Generellt sett kan man säga att de flesta märker resultat inom två veckor..

 

Varför ska jag gå göra Belly Balance digitala IBS-behandling?

Svar: Behandlingen ger dig med IBS ett konkret verktyg för att kunna förstå vilka livsmedel som orsakar magbesvären och därmed en möjlighet att kontrollera dina symtom. Du bestämmer därför själv vad du vill och kan äta beroende på vad just din mage klarar av. Inget mera gissande, inga överraskningar. Du får en bättre vardag och en lugnare och gladare mage.

 

Steg för steg

Behandlingen består av 11 steg som du gör i en bestämd ordning. För att kunna tillgodogöra dig så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du gör stegen i rätt ordning och att du gör uppgifterna mellan tillfällena. Det är också viktigt att du tar dig tid att gå igenom alla steg. Vi vet av erfarenhet att du säkert är ivrig att komma igång och redan nu vill veta vad du ska äta och inte, men med lite tålamod lovar vi dig att resultatet blir så mycket bättre om behandlingen görs i rätt ordning, steg för steg.